Мусака с пилешко месо

Необходими продукти:

300-400г. пилешко месо
5-6 картофа
2 домата
2 глави лук
магданоз
червен пипер
сол
3-4 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
3 с.л. кисело мляко
2 яйца

Начин на приготвяне:

Загряваме мазнината в дълбок съд. Добавяме нарязаният на ситно лук и магданоз и 3 с.л. вода и похлупваме съда, за да задушим. Когато водата се изпари добавяме картофите и объркваме хубаво. Малко след това, когато картофите са се затоплили, добавяме свареното пилешко месо, нарязано на дребно. Объркваме хубаво и добавяме червен пипер и сол на вкус. Объркваме хубаво и изсипваме настърганите домати. Когато течността намалее, изсипваме в тавичка за печене и доливаме малко вода, до средата на картофите. Печем, в предварително загрята фурна на 250 градуса. В един съд разбиваме 2 яйца. Разтваряме брашното във вода, добавяме киселото мляко и смесваме с разбитите яйца. Когато течността в тавичката се е изпарила, добавяме заливката и печем още няколко минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар