Бутерки Шай

Необходими продукти:

1 пакет бутер тесто
250г. кайма
2 глави лук
3 стръка магданоз
2 настъргани домата
2 кисели краставички
2 яйца
100г. кашкавал
чубрица, дафинов лист, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на много дребно лука и магданоза. В загрят зехтин в дълбок съд, добавяме лука и магданоза и задушаваме. Добавяме каймата и разкъсваме, докато стане на трохи. Добавяме доматите, нарязаните на дребно кисели краставички и подправките. Намаляме силата на огъня. Когато водата се изпари и пълнежът е почти без сос, добавяме настъргания кашкавал и яйцето, като оставим съвсем малко от яйцето за намазване на бутерките и разбиваме добре докато стегне. Загряваме фурната до 200 градуса. Разстиламе листовете тесто върху набрашнена повърхност, нарязваме на квадрати и поставяме в средата на всеки квадрат от пълнежа. Загръщаме през диагонала и притискаме леко крайчеца на квадрата за да слепне. Намазваме триъгълниците с остатъка от яйцето и печем докато придобият златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар