Мусака с кайма и картофи

Необходими продукти:

4-5 картофа
250г. кайма
1 лук
1 морков
2 домата
1 с.л. брашно
2 яйца
3-4 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сложете мазнина в дълбок тиган. Когато мазнината загрее, сложете нарязания лук и картофи и добавете чаша вода. Когато водата се изпари, добавете нарязаните на кубчета картофи. Когато картофите се затоплят, добавете каймата и започнете да разбърквате. Добавете сол, черен и червен пипер. Когато каймата си смени цвета, добавете настърганите на ренде домати. Разбъркайте добре и след няколко минути изсипете в тавичка. Добавете около 1 чаша вода, колкото да се покрият картофите. Сложете във предварително загрятата фурна и сложете температурата на 250 градуса. След около 20-30 мин, когато водата в тавичката намалее, пригответе заливката. Разбийте двете яйца в купичка. В една чаша разтворете брашното в 50мл. вода и добавете при яйцата. Добавете киселото мляко и разбийте добре. Извадете мусаката и излейте заливката като разтелите по повърхността. Оставете да се запече за още 10-15 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар