Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
40г. черен шоколад (>60% какао)
Начин на приготвяне:
Нарежете шоколада на много дребни малки парченца. Сложете подходящия съд на котлона. Нагласете котлона на най-бавната степен. Изсипете шоколада и млякото в съда. Започнете да разбърквате сместа, без да спирате. Шоколадът започва да се разтапя. Не спирайте да разбърквате. Когато шоколадът е напълно разтопен, ще забележите малки точици върху бъркалката. Продължете да разбърквате. Ако сместа се загрее прекалено много, повдигнете от котлона за да се охлади. Продължете разбъркването докато малките черни точици изчезнат напълно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар