Необходими продукти:
2 л. вода
1-2 с.л. зехтин
1 пакетче (125г.) кайма
2 щипки магданоз
1 щипка чубрица
1 щипка черен пипер
1 ч.л. сол
1 голяма глава лук
1-2 моркова
1 шепа фиде
1 яйце
Начин на приготвяне:
Сложете вода на котлона. Смесете каймата в една купа с щипка чубрица, щипка магданоз и щипка черен пипер. Омесете добре. Навлажнете ръцете си с вода, вземете на върха на една вилица малко кайма и оформете малки топчета. Нарежете лукът и морковите на кубчета. Когато водата заври, изсипете топчетата, лукът и морковите във водата. Добавете 1-2 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол. След 20 мин, добавете шепа фиде. След 10 мин. махнете от котлона. В една купичка отделете жълтък от яйце. Разбийте жълтъка и добавете в купичката 1 с.л. от горещата супа. Разбийте добре и добавете още 3-4 с.л. от супата. Разбийте добре и изсипете в тенджерата. Добавете щипка пресен магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар